Lene (20) anbefaler å være lærling hos NTP

- Dette er ikke bare en mannejobb, det passer oss kvinner vel så bra.

Lene Husabø (20) har vært lærling hos Avery Dennison NTP i over to år, og trives godt. Hun jobber på produksjonsavdelingen i fabrikken, der transfermerkene lages. Faget heter serigrafi, en grafisk trykkemetode der trykkfargen lagvis blir printet på en film som senere blir skåret til for å påføre merkene på klær og tekstiler.

- Det gjelder å være nøye. Man må være pirkete og følge med hele tiden. Det er gøy og utfordrende, og kan nesten være en fordel å være kvinne ettersom vi er kjent for å være mer nøyaktig, forteller Husabø.

Mange muligheter

Lene Husabø (20) gikk på Sogndal vidaregåande skule på teknikk og industriell produksjon da hun ble lærling hos NTP. Etter to år på teknisk avdeling fortsatte hun lærlingordningen på produksjonsavdelingen, der hun har vært siden i høst. Når hun er ferdig får hun to fagbrev.

- Jeg startet hos NTP uten å vite om muligheten for å ta to fagbrev, men fant etterhvert ut at serigrafifaget er noe for meg. Det er mindre skit på hendene enn det kan være i en mekanisk jobb, så arbeidsoppgavene passer meg bra, forteller Husabø.

Hun pendler fra Sogndal, og er glad hun har funnet veien til NTP i Gaupne. Det er mye å lære i en industribedrift, i tillegg til at hun er omringet av folk i godt humør.  

- Så vi har det ikke kjedelig, sier hun fornøyd.

Lærlingordning

NTP har tre lærlinger hos seg i dag, på avdelingene IT og produksjon.

- Vi ønsker å få inn lærlinger som er kvalifisert for en jobb videre hos oss. De får en faglig ansvarlig her, som følger med og lærer dem opp. Etter lærlingetiden kan de få fast jobb om de lever opp til kravene. Vi er fornøyd med å ha en slik ordning, forteller Jan Frode Bolstad,

Bolstad er faglig leder for Husabø, og er kontakten mot Pro Opplæringskontoret for prosess og mekanisk industri.

- Det er viktig å få frem at det er mye spennende man kan jobbe med her hos oss. Det er ikke nødvendig å ha mekanisk bakgrunn, så lenge man har en bakgrunn med forståelse for industri og bedriftskultur, forteller Bolstad.

Vi er en stolt lærlingebedrift, og har et godt samarbeid med det lokale opplæringskontoret. Om du har fagretning innen produksjonsteknikk, kjemi og prosess, IT, logistikk eller industrimekaniker ønsker vi at du tar læretiden hos oss. Ta kontakt om du vil vite mer.