Nytt tre symboliserer veien videre for NTP

Tom Dyrdal viser frem det nye eiketreet utenfor kontorlokalene i Gaupne.

Tom Dyrdal viser frem det nye eiketreet utenfor kontorlokalene i Gaupne.

Eiketrær er kjent for robust vekst og lang levetid. Dette gjelder også for NTP.

I USA er det vanlig å symbolisere 80 års-jubileum med en eik. Denne tresorten er kjent for å ha dype røtter, overleve utfordringer og tilpasse seg sitt miljø.

Det er nettopp dette som skal gjenspeile Avery Dennison NTP i årene som kommer: En bedrift med trygge røtter som tåler store utfordringer i markedet, og som er i vekst. 

- Vi har høye ambisjoner for NTP. Vi skal ha robust vekst og doble omsetningen innen 2020, sier daglig leder Tom Dyrdal (32).

Plantet treet

Dyrdal tok over som «Business Unit Director» etter Donaldson i september, etter seks år som økonomisjef. En drøy uke etter han inntok den nye rollen, plantet han eiketreet utenfor lokalene på Granden i Gaupne.

- Det var et felles arrangement i forbindelse med en firmafest, så dette er noe hele bedriften er med på.

Det er Avery Dennison som fyller 80 år, et konsern med drift i 60 land verden over. NTP er en del av «Retail Branding and Information Solutions», og et av to senter for videre produktutvikling av transfermerker. Som en av få produsenter i Europa med test- og innovasjonssenter for transfermerker, er NTP ledende i det norske markedet innen denne type merker til trykk på tekstiler.

Sikter høyt

Tom Dyrdal er født og oppvokst i Sogn og har tilbragt mange år i Avery Dennison NTP. 32-åringen begynte som tilkallingsvikar da han var tenåring. Etter studier på Høgskolen i Sogn og Fjordane dro han til Bergen og fullførte en master på NHH - men kom fort tilbake til Gaupne.

- Jeg trives godt her. Dette er en stor bedrift med et lokalt miljø der alle kjenner alle, samtidig som det er mange spennende mennesker fra hele verden. I dag har vi 11 nasjonaliteter som jobber for oss. Det er mellom 20 og 25 prosent som har en annen opprinnelse enn norsk. Det tilfører bedriften mye bra. Til tross for at vi er lokalisert i Sogn er fremdeles arbeidsspråket engelsk og arbeidsdagen bærer internasjonalt preg. Dette gjør NTP til en spennende og utfordrende arbeidsplass.

Da Dyrdal kom tilbake til NTP i 2008, jobbet han et drøyt år som controller før han fikk ansvaret før økonomien. Etter seks år som økonomisjef er han nå klar for nye utfordringer som daglig leder. 

- Vi skal gjøre noen forandringer og sikte høyt. I dag omsetter vi for 130 millioner, i 2020 skal vi omsette for minst 200 millioner. Vi skal få til en flatere struktur og ansette flere. Forhåpentligvis har vi en vekst på 10 prosent i året.

Som hjørenstensbedrift i Luster Kommune har vi et stort ansvar, og vi ønsker å bidra til positiv utvikling for vårt nærområde.

Det sies at eiketrær vokser i 500 år - og det er ingen tvil om at Avery Dennison NTP har vokst frem i Gaupne for å bli.
 


våre produkter: