Tester merker for hele Europa

Gladys Olsen (34) viser hvordan hun jobber på testsenteret. 

Gladys Olsen (34) viser hvordan hun jobber på testsenteret. 

- Vi jobber hardt for å holde høy standard.

Som en del av Avery Dennison-konsernet, har NTP ett av to sentere i Europa for videre produktutvikling av transfermerker. 

Her testes transfermerker på ulike stofftyper, som lycra, bomull, drakter og robuste arbeidsklær. Merkene blir trykket på små stoffbiter, tørket og hevet til vask. Opptil 10 ganger på rad. Deretter skal de gjennom noen runder i tørketrommel før de godkjennes. Er det sprekker eller bobler i merkene, rapporteres det ned til produksjon.

- Det er ikke bare holdbarhet vi tester. Vi må også se om merkene trekker til seg farge fra ulike typer stoff under høy varme, forteller Gladys Olsen (34).

Stolt av jobben

Da Gladys startet i Avery Dennison NTP for fem år siden, jobbet hun på produksjon. To år senere ble hun med å starte nytt testsenter og laboratorium. NTP ønsket å videreutvikle og forbedre produktene sine.

Gladys styrer i dag testsenteret. Hun forteller de har strenge krav, og at kunden er opptatt av høy kvalitet.

- Vi er veldig stolt av hva vi får til. Dette er en bra jobb som jeg trives godt i, forteller hun.

Kundene etterspør kvalitet

Det er ofte kunder som skal lansere en ny kolleksjon av klær som tar kontakt. Kanskje de skal prøve ut merkene på lær eller andre tekstiler som kan være utfordrerne å trykke på.

- Dette er noe vil tilbyr alle våre kunder kostnadsfritt, og tilbakemeldingene fra dem er gode, forteller kvalitetsleder Juan Pablo Montoya.

Avery Dennison NTP får tilsendt tekstilprøver av kunden og tester merkene som skal være på. Slik jobber de sammen med kunden for å utvikle høy kvalitet på produktene.

- Vi jobber hardt for å holde høy standard. Og kundene etterspør kvalitet. De er villige til å betale litt ekstra for å få holdbarhet på merkene.

Fra Fillippinene til NTP

Gladys kom til Norge for åtte år siden. Hun fant sin store kjærlighet og var villig til å forlate en by med over 200.000 innbyggere for å bosette seg på den vesle plassen Gaupne, med drøyt 1100 innbyggere.

- Olongapo City er en liten by, men ikke så lite som her. Så jeg var nervøs før jeg flyttet til Norge, innrømmer hun.

Gladys har ikke angret. Med jobb i NTP og bolig i Gaupne synes trebarnsmoren de har det de trenger.

- Det er så fint og rolig her, og folk er utrolig hyggelige. Vi blir nok boende her for godt.

Les mer om Avery Dennion NTP.

- En fleksibel og god arbeidsplass., sier  Gladys Olsen (34) om jobben i Avery Dennison NTP.   FOTO: Daniel Osnes, Adgo

- En fleksibel og god arbeidsplass., sier Gladys Olsen (34) om jobben i Avery Dennison NTP.  FOTO: Daniel Osnes, Adgo