Migrering – når fargene smitter av fra klærne

Slik unngår du at merkene blir misfarget og ødelagt.

Det blir stadig mer vanlig med kraftige fargestoff i ulike tekstiler. Dette er fargestoff som kan «blø» farge og angripe transfermerkene. Du kan oppleve at logoer eller merker misfarges over tid og blir ødelagt. På fagspråket kalles dette migrasjon eller migrering.

- Hvite merker kan for eksempel bli rosa eller brune grunnet fargen på tekstilet. Dette er ofte et problem med softshelljakker, der det er høy tilsetning av farge, forklarer Roger Nundal på kundeservice.

Slik unngår du migrering

Her ser man hvordan rødfargen har "blødd" over på den hvite logoen og gjort den rosa.

Her ser man hvordan rødfargen har "blødd" over på den hvite logoen og gjort den rosa.

Vi har utviklet transfermerker som kan blokkere fargestoffene og sikre at merkene ikke blir misfarget. Hvite merker forblir hvite.

Det vi gjør er å legge på et fargeblokkerende lag på merkene vi produserer. Dette laget hindrer farger i å smitte gjennom og kalles migrasjonsblokker.

Testsenter

På vårt testsenter vil vi til enhver tid tester hva transfermerkene tåler i vask etter vask, og under ekstrem varme. Vi tester også gjerne dine merker og ser hvordan merkene og tekstilene oppfører seg sammen over tid.

- Vi har en egen testmetode for migrasjonsblokker, der vi tester hvilken jobb den gjør med å unngå at fargene trenger i gjennom plagget. Dette gjør vi både på bestilling fra kunde, og med egne produkter, forklarer Nundal.

Spør oss om råd

Hos oss er migrasjonsblokker på transfermerkene en ekstrabestilling. Derfor er det fint om du tenker over om dette er noe dere trenger, og gir oss beskjed om behovet er der. Vi hjelper deg gjerne med å komme frem til om dette er nødvendig eller ikke, alt etter stofftype, farger i logoen og plassering på klesplagget.

Som leder i det globale markedet for merking av tekstiler, både internt og eksternt har vi mye kunnskap om trender og innovasjoner fra tekstilprodusentene.

Ta kontakt, så hjelper vi deg.